Translate

onsdag 19 juni 2019

Rökig Maltwhisky-Sill till Midsommar


Västkustföretaget Klädesholmen har tillsammans med Restaurang Salt & Sill gjort sin Senapssill med Maltwhisky i nästan 10-års tid nu men trots att den tagit hem en och annan utmärkelse under resans gång så tillhör den inte den vanligaste av sillar man ser ståta i butikernas hyllor.
Det här med inblandningen av rökig maltwhisky är det ju lite si och så med, det finns ingen alkohol i sillen, whiskyn har använts enbart som en liten krydda och röken har tillsatts med hjälp av "Liquid Smoke" extrakt så att kalla den för Senapssill med Maltwhisky känns väl att ta i lite granna. 

Whiskygurun Henrik Aflodal säger dock att han verkligen studsade till av rökaromen i sillen, lite som av Chipotle Ketchup. God, balanserad och ren i smakerna och att den passar alldeles utmärkt till en Islay Whisky men kanske en yngre NAS-variant och då tänker jag personligen direkt på Ileach som ju är en av dom absolut mest prisvärda rökiga Islay whiskys som kan köpas på Bolaget och som antagligen ligger mellan 5-8 år i ålder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...