Translate

måndag 17 juni 2019

Heaven Hill Old Style Kentucky Straight Bourbon WhiskeyDestilleriet Heaven Hill Bernheim i Louisville / Kentucky är det största familjeägda destilleriet i USA och namnet kommer inte ifrån området eller hur destilleriet är beläget som man kan tro utan från William Heavenhill som grundade företaget 1935.

Destilleriet producerar ett antal olika varianter av whiskey och den som jag denna dag hade i glaset var Heaven Hill Old Style Kentucky Straight Bourbon.

Doft av trä, honung och vanilj, lite spretig i mitten som sen avslutas med små toner av apelsin och en liten känsla av marsipan.
Syrligt fräsch och frisk i början av smaken med bra sötma av honung och vanilj, torr och pepprig avslutning och sen efter en stund, precis innan smakerna försvinner så dyker den där intressanta känslan av marsipan upp igen som man kunde förnimma i doften.

Enligt uppgift så ligger åldern på runt 4 år och den har en muskelstyrka på 40% och den här riktigt sjyssta Amerikanaren får bli min Balkongwhiskey någon tid framöver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...