Translate

fredag 4 mars 2022

England vill få ett erkännande som en egen whiskyregion

 

Den nyligen bildade organisationen English Whisky Guild har lämnat in en ansökan om att juridiskt få kalla England för en egen whiskyregion.

Enligt EWG så är detta för att säkerställa en egen standard för alla nuvarande och kommande destillerier i England, vårda traditioner och tillåta innovationer med smak som första prioritet. Vi ska inte göra Skotsk eller Irländsk whisky säger styrelseledamoten Stephen Russell och presenterar ett eget regelverk där spannmålen som används vid destillationen ska vara från England och att man ska kunna använda fat av olika träslag vid lagringen.

Skotska whiskymakare skrattar dock åt detta och ställer sig frågande till vad Engelsmännen menar med att dom ska vårda traditioner när man inte har några och premiera innovationer med att kunna lagra på vilka fat man vill, det är ju inte att vara nytänkande utan att gå tillbaka till medeltiden menar flera destillerier i Skottland.

Ja vi får väl se vad som händer med detta förslag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...