Translate

torsdag 22 juli 2021

3 x Värmdö Whisky's Semesterlåda

Jag och min gode vän Peter E. satte oss ner i eftermiddags och smakade på nr 15,16 och 17 ur Semesterlådan från Värmdö Whisky.

Den första var Blackadder Red Snake Raw Cask Single Malt som är en bomb på 59,5% i styrka. Man får direkt en rök blandat med söt frukt och någon olja i doften och smaken bär på massor av frukt, lite rök och vaniljsötma och med en fantastisk lång eftersmak som sitter kvar länge både i munnen och bröstet.

Med vatten så blev den mycket sämre. Doften kändes unken, smakerna suddades ut och eftersmaken försvann så gott som helt.

Utan vatten så är denna fantastiskt bra, en höstwhisky att värma sig med ruggiga kvällar.

89p.


Den andra whiskyn var den Japanska Nikka from The Barrel Blended Whisky med en styrka på 51,4%. Det finns mycket ek i doften på denna och långt där bakom söt tropisk frukt. Den är söt i smaken med mandarin och mango. Fyllig och mustig.

Med vatten så försvann några detaljer men det gjorde ingenting för nya tillkom. Den här var lika bra utan vatten som med men på två olika sätt.

Riktigt bra och njutbar whisky.

91p.


Glencoe 8yo Blended Malt från Ben Nevis med en styrka på 58% var den tredje whiskyn och tyvärr inte en som någon utav oss uppskattade. En rätt unken doft slår emot en och den är väldigt spretig i smaken, det är svårt att få något grepp om denna och med vatten så blev den varken sämre eller bättre.

81p.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...