Jag anser mig inte vara någon expert på whisky men jag
rör mig i alla fall i och omkring det ämnet bra mycket säkrare än när det
kommer till bakning.
Idag fredag den 2 oktober då det var ett jädrans fint
höstväder utomhus och ett bra humör inomhus så fick jag ändå den idén att baka
och tänkte att jag skulle pimpa en vanlig sockerkaka med just whisky.
Blandade ihop grundreceptet till en sockerkaka för att
sen som smakhöjare ta en Maker’s Mark 46 som jag tycker är en enastående
smakrik och fyllig Bourbon, lite rivet apelsinskal och chokladpulver och sen in
i ugnen för att låta den köksmöbeln sköta resten.
Hur smakade bakverket sen då?
Jo för tusan, sockerkakan blev riktigt god med en lätt
mild chokladsmak i grunden, små toner av apelsin på toppen och så whiskyn då
som dock kändes mer i doften än i smaken.
Så här med facit i hand så skulle jag helt klart tagit i
mer av Kentucky-destillatet än jag gjorde men nu vet jag ju det och kan vara
lite modigare nästa gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar