Translate

tisdag 29 september 2020

Amerikas whiskyregioner: Maine

 

Nu när jag gått igenom såna kända whiskystater som Kentucky och Tennessee så är ju egentligen alla övriga delstater såna som gemene man kanske inte direkt förknippar med just whisky.

Maine blev delstat 1820 och är den enda i USA som enbart har gräns till en enda annan amerikansk delstat nämligen New Hampshire resten av gränserna är mot Atlanten och Kanada.

När jag har letat efter destillerier i denna nordöstra del av USA så har jag hittat en del riktigt intressanta ställen och det som kännetecknar så gott som allihopa är att dom är nya med inte så speciellt många år på nacken, det är endast New England Distilling Co som sticker ut och som gjort sprit där sen 1850-talet. Idag producerar dom bla Gunpowder Rye, Tidewalker Straight Bourbon och Rack IV Saison Whiskey.

Två andra destillerier i regionen sticker också ut på grund av att dom gör något så ovanligt i Amerika som single malt. Sweetgrass Farm & Winery Distillery med sin Sunk Haze 7yo Single Malt och så destilleriet Maine Craft som ligger bakom Fifty Stone Single Malt.

Andra destillerier i staten är Split Rock Distilling, Stone Fort Distillery och Wiggly Bridge Distillery och en gemensam nämnare för alla ovanstående sprithantverkare är att dom inte enbart sysslar med just whisky utan det framställs även gin, öl, vin, vodka och rom på dessa destillerier.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...