Translate

torsdag 25 juli 2019

En ny variant av whiskey på gång


Från och med den 11 juli så har staten Missouri fått tillåtelse att kalla sin whiskey, Real Missouri Bourbon men då måste dom hålla sig till ett rätt hårt regelverk.
Först så måste man följa gängse regler för tillverkning av Bourbon men sen så måste alla grödor som används produceras i Missouri, eken som används till faten måste också växa inom statens gränser och sen måste tillverkning och lagring också ske där.

Man får ju numera tillverka Bourbon i vilken av USA:s stater man vill men dom flesta andra använder sig av grödor och ek från olika delar av landet vilket man ju nu inte får göra i just Missouri.

Ingen whiskytillverkare i världen har ju såna här hårda regler vad det gäller själva eken men destillerierna i Missouri är nöjda för dom flesta faten som används i landet och därmed också ute i världen kommer just från den staten.

Ett par tidigare destillerier i Missouri har nu lagt ner sin produktion eller helt ändrat inriktning i tillverkningen så nu är det väl bara för oss whiskyälskare att vänta och se när den första Real Missouri Bourbon dyker upp ute på marknaden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...