Translate

tisdag 23 juli 2019

En naken Ripa på Åland


Har ju tillbringat några dagar i en liten stuga i Christiansund på Åland där vi har haft ett strålande väder vilket inneburit att vi suttit ute på kvällarna långt efter att solen sjunkit ned bakom träden vid kanten av havet.
Som sällskap på resan, ja förutom min fru då så hade jag en The Naked Grouse Blended Malt som passade alldeles enastående där ute på uteplatsen.
Den här whiskyn som ju innehåller malt från bla Glenrothes, Glenturret, Macallan och Highland Park och har en ålder på mellan 4-8 år är kanske det mest smakrika som kommit från Grouse-familjen och som för ovanlighets skull lagrats på både Europeiska och Amerikanska Sherryfat.

Intressant är att när denna whisky för ett antal år sedan dök upp på marknaden så var det en Blended men från 2017 så är Grainwhiskyn borttagen så nu är det helt enkelt en Blended Malt.

Hur som helst så är detta en rund och fruktig whisky med toner av russin, choklad och en liten peppartouch på slutet och som var ett mycket bra semestersällskap.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...