Translate

torsdag 1 augusti 2019

Whisky on the road


Vi har ju nu i 11 dagar rullat runt per bil på lite olika platser och då har jag givetvis också haft med mig lite olika whiskys i bagaget.

Vi började på Åland, närmare bestämt i Christiansund på Eckerö där vi bodde några dagar i en stuga precis vid vattnet och där jag på kvällarna på uteplatsen satt och njöt av en Naked Grouse Blended Malt som med sin kvällssomrigt fruktiga smak var ett mycket trevligt sällskap tillsammans med solnedgången.



Några dagar senare så bjöds det på Sill, Potatis och tillbehör i Motala och då lät vi den vanliga snapsen ligga kvar i frysen för att istället hälla upp Bushmills Irish Blended i dom små glasen och den Irländaren med sin milda karaktär och något kryddiga avslutning passade minsann strålande till den svenska sommarklassikern.


Det varma vädret gjorde ju att vi satt utomhus långt efter att solen gått ner och för att få lite stuns på sommarkvällen så tog jag då fram en Bunnahabhain Móine Islay Single Malt där röken från den annars mjuka milda whiskyn hjälpte till att natta hettan.


Nästa stopp blev Jönköping och då hade temperaturen helt plötsligt sjunkit med nästan 10 grader och trots att det egentligen fortfarande var varmt så kändes det lite kylslaget.
Macallan Double Cask 12yo Highland Single Malt blev valet och den intogs efter en dusch, strax innan middagen på Hotel Scandic Elmia med en gammal svensk film på TV:n där Per Oscarsson gjorde ett tappert försök att förföra Bibi Andersson.
En väldigt fruktig och Sherrysöt whisky som jag personligen tycker nästan närmar sig sötmans övre gräns.
Fyllig och smakrik är den dock.


Hemma igen efter denna lilla road-trip så är det nu dags att plocka fram en ny balkongwhisky.
Detta blir dagens uppdrag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...