Translate

tisdag 25 juni 2019

Kilchoman Sanaig Islay Single Malt i fjällmiljö


Det är den 25 juni, duggar lätt och temperaturen i luften är 12 grader. Jag sitter på altanen till stugan i Tännäs / Härjedalen 70 mil hemifrån, läser boken Gråt i Mörker av Björn Hellberg och smuttar på en Kilchoman Sanaig Islay Single Malt, en whisky som jag tog med mig hemifrån och som jag trodde skulle passa alldeles utmärkt här uppe, vilket den också gjorde.

Den värmer verkligen kroppen i den kyliga friska luften och fungerar som ett perfekt tillbehör till grannen strax nedanför som eldar för fullt utanför sitt hus och där doften av björkved letar sig in i näsan och blandar sig med röken, den lätta fruktigheten, dom ljusa chokladtonerna, torrheten av gräs, pepprigheten med en topp av fräsch citrus från whiskyn.

En helt igenom strålande NAS-Whisky från det lilla gårdsdestilleriet på Islay, lagrad på ex Oloroso Sherry och ex Bourbonfat med en styrka på 46% och som endast finns i ett antal av 1200 buteljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...