När det gäller whiskyn The Macallan 12yo Double Cask Highland Single Malt så har whiskymakarna gjort en lite annorlunda skruv innan lagringen på hemmaplan.
Dom har inhandlat ex Bourbonfat från USA som sen skickats till Spanien där dom fyllts med Sherry som sen legat i faten några månader för att sen tömmas och skeppas till The Macallan Distillery i Skottland där dom då fyllt dessa fat med eget destillat som därefter lagrats i 12 år.
Whiskyn har en djup fruktig ton med vanilj och sjyst sötma som helt klart är ett minne från tiden på andra sidan Atlanten, den bär på honung och en del kryddiga toner.
Smaken är mild och behaglig, med blomster och sötma, torrt gräs och äpple och med en lång trevlig och snäll eftersmak.
En elegant och mycket bra whisky som med några droppar vatten faktiskt blev sämre,
dofterna fanns kvar men man fick anstränga sig lite mer för att hitta dom och när det kommer till smaken så planade den ut helt och blev bara tråkig.
Jag tycker denna ska tas som den är, inga krusiduller och då är det en riktigt bra dubbel lagrad tolva.