Translate

tisdag 19 juli 2022

Edradour 10yo Highland Single Malt Whisky

 

Edradour Distillery har ju i många år levt mycket på att dom är Skottlands minsta destilleri, det har varit en grej för turister (intresserade av whisky eller inte) att besöka stället och dom har sen 1825 gjort whisky på ungefär samma sätt. Med tanke på att det dom senaste åren fötts en hel del nya destillerier så är jag osäker på om dom fortfarande är landets minsta destilleri men på etiketterna på deras flaskor (dom har i nuläget ca 25 olika sorters whisky) så står det fortfarande så.Den här 10-åringen har en doft som känns mycket äldre än så. Det är ett härligt djup som kommer in i näsan med mörk sirap, övermogen frukt, farinsocker och honung.

I smaken så känns den också äldre än 10 år och dessutom starkare än dom 40% den håller. Fuktig ek följs av en liten sträv känsla, någon rök och en hel del Bourbon, örter och så en liten bitter ton på slutet som känns lite som att tugga på apelsinskal.

Denna whisky finns för närvarande på Bolagets beställningssortiment för 549 skr på Artnr: 86247.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...