Translate

tisdag 5 juli 2022

Framgångsrika busar och olyckliga hedersmän under förbudstiden

 


När staten torrlade USA 1920 så fortsatte Skottar och Irländare att olagligt förse dom törstiga invånarna med alkohol så att det faktiskt dracks mer under dom 13 år som förbudstiden varade än både innan och efter.

Njaee, det var ju inte riktigt så. Det där med smugglingen alltså.

Irländarna respekterade faktiskt dom regler som gällde och slutade med att skeppa över sin whisky medan Skottarna tog chansen att sälja sin whisky till mindre respektabla handlare i Kanada som sen smugglade deras whisky över gränsen till USA.

Amerikanarna som innan förbudstiden druckit mer Irländsk whisky än Skotsk hade nu inte så mycket att välja på och här tog dom illegala producenterna chansen att få en del av den kakan så dom döpte om sin Moonshine-whisky till Irish Whiskey och det gjorde ju att dom som gillade whisky aldrig mer ville dricka Irländsk whisky.

När förbudstiden var över så styrde Skottarna så gott som allt som hade med importerad whisky att göra och Irländarna fick som tack för att dom agerat hedersmän under 13 år mer eller mindre börja om från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...