Translate

lördag 11 december 2021

Amrut Portonova India Single Malt Whisky

 

Amrut Distilleries Ltd var ju det destilleriet som förde ut Indisk whisky i världen. Den här varianten som har namnet Portonova är en NAS-variant på 48% som destillerats på Korn som odlats vid foten av Himalaya. Den har lagrats i nya Amerikanska ekfat och ex-Bourbonfat för att sen flyttas över till ex-Portvinsfat från Duoro i Portugal men som om inte det räckte så har whiskyn sen flyttats tillbaka till ex-Bourbonfat för att där i få ligga och gosa den sista tiden.


Den bär på mörk choklad i doften, ek, sirap och plommon och när man sen får den i munnen så är den härligt söt med honung, tropiska frukter och jordgubbar.

En mild och mjuk eftersmak som sitter kvar en lång stund på ett mycket behagligt sätt. Det här är en whisky som jag ger 90 poäng utan att skämmas.

Med lite vatten så ändrade den karaktär. Dom skarpa tonerna suddades ut men inte på ett negativt sätt, den blev lite sötare men fick även toner av torrt hö och äpplen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...