Translate

söndag 12 december 2021

Smögen The Bloodhound Dante 10yo Swedish Single Malt Whisky

 

Den här whiskyn från Västkustdestilleriet Smögen har fått sitt namn efter Pär Caldenby's (Distillery Manager/Master Distiler) blodhund Dante. Den har destillerats på lätt rökta Korn och har sen fått gosa i Franska ex-Sauternes Barriquefat under en period av 10 år. 

All whisky som Smögen släpper ifrån sig är hantverksmässigt gjord från första till sista detalj och det handlar så gott som altid om cask styrka på destillaten. Denna ligger på 57,8%.


För att vara så stark så är den förvånansvärt mjuk och mild i doften till en början. Det finns en spännande känsla av bakverk, lite citrus och en lätt grillad bit kött av nöt. Det kommer en del spritiga toner mot slutet men det är ingenting som stör eftersom man fått uppleva så ovanliga detaljer på vägen dit.

Söt och stark och riktigt komplex. Det är inga obehagliga kanter någonstans, lite rök, apelsin och ljus choklad och så en fantastisk värmande eftersmak som nästan gör en svettig.

Söt och mjuk med några droppar vatten och så en känsla av sommar och torrt gräs och så kommer det fram fler rökiga toner.

Strålande whisky som får 92 poäng.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...