Translate

lördag 1 maj 2021

Författarens tårar x 2

 


Det är fortfarande ljust ute, middagen redan avklarad och man kan väl kalla den här tiden både sen eftermiddag och tidig kväll.
Hur som helst så är det ett bra tillfälle att ge sig hän åt någonting gott. Jag vände blicken västerut mot Irland och det familjeägda destilleriet Walsh Whiskey.
Dom har en serie single malt med namnet Writer's Tears och i denna serie så har jag just nu två stycken upphällda i mina glas.

Först ut är Writer's Tears Red Head Irish Single Malt som mognat i spanska ex Oloroso Sherryfat och buteljerats med en styrka på 46%. Den har en mörk rödaktig färg och har fått sitt namn efter det.
Den har ett bra djup i doften med honung och mogna plommon. I smaken så känner man en härlig sötma av honung med övermogna frukter, apelsinmarmelad och en känsla av ett lättare rött vin.
Jag ger denna 86 poäng.

Den andra whiskyn är Writer's Tears Copper Pot Distiller's Edition Irish Malt som är destillerad på en blandning av mältat och omältat korn och sen lagrats i ex Bourbonfat för att sen läggas på flaska med en styrka på 46%.
I doften så är denna lättare än den tidigare. Man kan känna toner av äpple, vanilj och ljust bröd och i smaken så finns där en härlig vaniljsötma, somriga frukter, örter och ljust bröd.
Jag ger denna 88 poäng.

Två stycken riktigt bra whiskey från paret Bernard och Rosemary Walsh som startade sitt destilleri 1999 och som har "Never Say Die" som valspråk. Fungerar det inte första gången så försök igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...