Translate

fredag 26 februari 2021

Prisvärt på Bolaget 4

När man pratar om prisvärd whisky på Bolaget så är det ju mest Maltwhisky man tänker på eftersom det är en variant som generellt är dyrare än annan whisky men nu tänkte jag tipsa om två blended som jag tycker är värd varje krona som man får betala för dom.

Först så är det Teacher's Highland Cream Blended Scotch Whisky som är en klassisk blandwhisky som varit med sen 1884. Maltinnehållet i denna whisky kommer till stor del från Ardmore Distillery vilket innebär att den har en mycket trevlig men lätt rökighet. Den är söt och brödig med lite toner av choklad och apelsinskal. En perfekt whisky att njuta av medan man står och väntar på att det som ligger på grillen ska bli klart.

Pris: 229 skr

Art nr: 489

Den andra whiskyn som är en For Peat's Sake Blended Scotch Whisky från Angus Dundee Distillers har bra mycket mer rök i bagaget. Det är en len whisky men med distinkt rökighet, fruktig och en härlig sötma av kola. Den här passar alldeles utmärkt såna dagar som idag då vårsolen verkligen värmde på men där det ändå finns lite kyla där i bakgrunden.

Pris: 234 skr

Art nr: 4672Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...