Translate

torsdag 24 december 2020

Ho Ho Ho!

 Julafton med allt vad det innebär blev ju det här året en Julafton utan allt vad det innebär och en mera asketisk högtid. Visst har det väl varit skönt att bara vara hemma med frugan utan föräldrar, barn och barnbarn och en massa oväsen och att slippa behöva tänka på vad man har på sig. Det är ju dock också vid såna här tillfällen man saknar det där oväsendet.

Bergslagen Santa 20 Port Cask Swedish Single Malt Whisky blev min Julwhisky i år.

Den här hade verkligen en djupt fruktig och bred doft, det är lite som en stor mullig tomte som precis kommit in genom ytterdörren och sparkat av sig snön. Tagit av sig handskarna och ställt den gamla jutesäcken på golvet och med nästan kyrklig stämma slängt ur sig: Ho Ho Ho, finns det några snälla vuxna här!?

Smaken håller vad doften lovar, den där härliga frukten finns kvar och nu ihop med kola, nötter och en behaglig cigarrdoft som ligger där ungefär som om den fanns kvar i Tomtens skägg.

Den här whiskyn har mognat på Portugisiska 225 liters Tawny Port Barrica-fat i 9 år för att sen tappas upp i 785 buteljer med en styrka på 50%.

En strålande malt från Bergslagen Whisky i Örebro som passade alldeles enastående efter Julmat, choklad, kaffe och Karl-Bertil.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...