Translate

söndag 27 december 2020

Mexikansk whisky

Det finns många länder och regioner som har en gammal tradition av att destillera sprit men som man ändå inte direkt förknippar med just whisky, ett sånt land är ju Mexiko.

Det finns faktiskt ett destilleri i Mexiko som har specialiserat sig på whisky. Destileria Y Bodega Abasolo gör whisky på 100% Cacahuazintle-majs som är en sorts majs som kultiverats i destilleriets område några mil norr om Mexico City i hundratals år och som ska vara extra smakrikt och fylligt.

Av en ren händelse så har jag faktiskt deras Alma De La Tierra Abasolo El Whisky De México Single Corn i mitt glas och som ska bli väldigt spännande att prova.

Jag kan inte säga att den första tonen som letar sig in i näsan är speciellt behaglig, det är lite av den där känslan när man står och tvättar av penslar med lacknafta och det sticker så där irriterande i näsan. Efter någon minut så finns där i alla fall lite andra grejer där bakom, sockerkaka och en syrlig touch av citronskal.

Mjuk, mild och väldigt söt. Sockerkakan är kvar och så finns där en liten ton av gammalt torrt hö, sommarblomster och en liten pepprig men lång avslutning.

Med några droppar vatten så blev den rätt intetsägande.

Den här whiskyn på 43% var mer spännande än välsmakande men då menar jag riktigt spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...