Translate

måndag 19 oktober 2020

Laphroaig PX Cask Islay Single Malt Whisky

 


Denna whisky har jag under åren på något sätt lyckats undvika men det har ju varit helt omedvetet. Nu i helgen efter en mycket trevlig Irländsk whiskyprovning i Motala så hamnade jag och min vän Peter Eklund på altanen hemma hos gitarristen i dansbandet Casanovas, Jimmy Lindberg där han plockade fram sin favoritwhisky som är just den här från Laphroaig Distillery som är beläget på den södra delen av ön Islay.

Den här NAS-Whiskyn är trippelagrad på ex Bourbon fat, Quarter fat och fat från det spanska Sherryhuset Pedro Ximenez. Den har en muskelstyrka på 48% och går för närvarande endast att få tag på ute i tax-free butiker.

Den har ett fantastiskt djup i doften, det är som om man stoppar ned näsan i en korg fylld av övermogen frukt med någon rökt korv i botten och när whiskyn passerat läpparna så blir det bara bättre. Det är en sötma och en rök som håller varandra i händerna på ett enastående kärleksfullt sätt, det finns toner av torrt läder och sjömansruffig tobak med en lång eftersmak som man kan sitta och njuta av en bra stund.

En riktigt bra whisky på alla sätt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...