Translate

fredag 17 juli 2020

Alla hål på den globala whiskykartan är nu fyllda


Nu så görs det whisky i alla världsdelar på vår glob och The James Sedgwick Distillery i staden Wellington i Sydafrika är den producenten som lagt till den Afrikanska kontinenten på listan. Det här destilleriet har faktiskt producerat whisky en längre tid men nästan enbart för den inhemska marknaden och det är inte många som har vetat om att det funnits ett destilleri i landet, inte ens invånarna själva.

Deras whisky Bain's Cape Mountain Single Grain Whisky som jag nu har i glaset har legat och gosat 3 år på ex Bourbonfat för att sen flytta ut, vattnas ned något för att sen åter ligga ca 2 år på nya ex Bourbonfat.

I doften så får man en liten känsla av en lättare Bourbon som kanske producerats i någon av staterna bortom Kentucky, här finns banan, vanilj, lätt fruktighet och chokladkrokant.
Smaken bär på apelsinskal, ek, torrt gräs med örter och en lite pepprig avslutning.

Denna whisky har en muskelstyrka på 43% och har faktiskt hämtat hem en hel del priser på mässor världen runt. 2018 så belönades whiskyn bland annat med World Whiskies Award som den bästa Grainwhiskyn.

Jag rekommenderar verkligen denna för det är en riktigt bra whisky, ett måste för er som älskar grainwhisky och även för er som är nyfikna på den genren. Den går just nu att hitta på Bolagets beställningssortiment på Art nr: 83365 för det enastående priset av 349 skr. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...