Translate

måndag 6 juli 2020

Johnnie Walker Blender's Batch 12yo Sherry Cask Finish Blended Scotch Whisky


Med en enastående utsikt över slottet och domkyrkan så satt jag igår kväll på sjunde våningen på Hotel Radisson Blu i Uppsala och smuttade på en Johnnie Walker Blender's Batch 12yo Sherry Cask Finish Blended som är en whisky som endast finns ute på tax-free marknaden och som JW säger är inspirerad av deras egen Black Label som kom redan 1909 och som var den första whisky i deras portfölj som var lagrad på just spanska ex Sherryfat.

Den här whiskyn är riktigt bra, den är relativt mörk till färgen och med en lätt torr doft som påminner om en dammig grusväg på sommaren med tillhörande blomster i vägrenen. 
Den är söt med dom där karakteristiska Sherrytonerna, lite kola och choklad och en lätt rökig touch. En viss kryddighet känner man i mitten innan allting avslutas med en mjuk och behaglig vaniljsmekning.

Hittar man denna i någon tax-free shop så ligger priset på ca 585 skr och den har en styrka på 40%. Jag vet att några av dom whisky's som finns i denna blandning kommer från Caol Ila, Strathmill och så givetvis Cardhu som ju återfinns i allt som Johnnie Walker släpper ifrån sig.

Denna whisky är som sagt riktigt bra och den gifter sig utmärkt med en sommarkväll utomhus.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...