Translate

fredag 3 januari 2020

Highland Park Viking Honour 12yo Single Malt Whisky12-åringen från det på ögruppen Orkney belägna destilleriet Highland Park har ju funnits ett tag nu men har sen några år tillbaka en ny design och ett lite annorlunda namn där Viking Honour har lagts till som en hänvisning till dom stolta vikingatraditioner som finns hos befolkningen på Orkneyöarna.
Inspirationen till den designen som är skapad av dansken Jim Lyngvild kommer från Stavkyrkan i den lilla Norska byn Urnes som är en av världens äldsta och så har även flaskan fått en lite annan form än förut där den numera ser ut som en runsten.

Whiskyn som jag och Peter E. njöt av dagarna mellan Jul och Nyår är lagrad i ex Oloroso fat, den har dofter av söta frukter, apelsinskal, honung och peppar med en lite rökig ton. Smaken är stor, något bitter och torr, kryddig och så en lätt rökig känsla.

Tyvärr så handlar detta om en kylfiltrerad och färgad whisky vilket är tråkigt men priset på 399 skr gör den ändå till en av dom mest prisvärda malterna på Bolaget och tillsammans med Ardbegs 10-åring en bra grundsten för den som planerar att bygga upp en sjysst whiskyhylla i hemmet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...