Translate

torsdag 29 augusti 2019

John Crabbie


Det skotska företaget John Crabbie & Co är ett sånt där företag som haft sina långa fingrar med i det mesta som handlar om dryck i det landet. Dom startade upp redan 1801 då dom köpte ett gammalt Porterbryggeri där dom snart började med att blanda sin egen Blended Whisky. Dom köpte sen upp Haddington Distillery som då blev huvudleverantör av den Grain Whisky dom behövde till sin blended. Det dröjde inte länge förrän dom började producera Gin och olika frukdrycker, Vin och Ginger Beer och försvann från whiskykartan men nu så släpper dom helt plötsligt NAS-whiskyn Crabbies Yardhead Single Malt där innehållet av malt whisky kommer från icke namngivna destillerier och dessutom så har dom själva precis startat upp två destillerier där dom om några år kommer att presentera sina egna destillat.

Just den här whiskyn har en styrka på 40% och kommer kosta ca 350 kronor vilket ju är väldigt överkomligt. Nu ska ju sägas att dom som smakat denna rent som whisky inte har varit så där jättepositiva men företaget menar på att denna är mera tänkt att användas som en drinkingrediens än en whisky att sitta och njuta av så då kanske vi har en förklaring till den svaga betygsättningen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...