Translate

fredag 30 augusti 2019

Rebel Yell Kentucky Straight Bourbon Whiskey



Lux Row Distillery i Bardstown / Kentucky som gör denna whiskey har ju precis uppdaterat sin portfölj av Rebel Yell där flaskorna har fått en helt ny design (Lite knubbigare) så utseendet på den flaskan jag har i min ägo är numera en utdöende variant.

Receptet på denna whiskey har bytt ägare ett antal gånger sen 1850-talet och även namnet har ändrats ett par gånger men sen 1950-talet så heter den i alla fall Rebel Yell där namnet är ett gammalt stridsrop från Amerikanska Inbördeskriget och som nu Heaven Hill har rättigheterna till.

Muskelstyrkan på denna är 40% och det här är en så kallad Wheated Bourbon vilket innebär att förutom innehållet av 80% Majs så är resterande % av Vete.

Doften på den är smörig och krämig med toner av honung och vanilj och den är faktiskt lika mjuk och len i smaken, den är bomullslik och smakrik, fyllig och blommig med russin, ek och puffar av lite tobak. En riktigt trevlig Bourbon.

Denna går att beställa på Bolagets Beställningssortiment https://www.systembolaget.se/dryck/sprit/rebell-yell-8581601 och kostar i skrivandets stund 622:-.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...