Translate

måndag 29 april 2019

Whiskyprovning 27 April 2019


Gjorde en liten resa till Motala i helgen för att hålla en whiskyprovning för ett gäng nyfikna och sugna gubbar och det blev några riktigt trevliga, roliga och smakrika timmar ute på Eklunds Altan medans regnet strilade ned utanför. Vätska både ovan och under taket med andra ord.

Jag hade pusslat ihop en vad man skulle kunna kalla introduktionsprovning där vi helt enkelt gick igenom dom vanligaste varianterna av whisky även om några flaskor i sällskapet kanske inte tillhör dom man ser så ofta på Bolagets hyllor.



Vi inledde med ett vackert lerkrus fyllt med Royal Salute 21yo Ruby Flagon Blended Whisky, en whisky som Chivas Brother's skapade 1953 som en hyllning när Englands nuvarande drottning Elisabeth II kröntes. Efter den kungliga starten så fortsatte vi med den Irländska Teeling Wine Cask Single Grain Whiskey som lagrats på fat från Kalifornien som tidigare innehållit Cabernet Sauvignon. Den tredje whiskyn blev The Glenburgie 15yo Speyside Single Malt som ju faktiskt är den enda whiskyn som det destilleriet själva ger ut sen så tog vi oss över Atlanten till USA för att testa Whiskey från världens kändaste och populäraste Bourbonproducent Jim Beam och det blev deras Jim Beam Black 6yo Triple Aged Kentucky Straight. Vi tog oss sen tillbaka till Skottland och avslutade hela provningen med NAS-whiskyn från det lilla gårdsdestilleriet på Islay Kilchoman Sanaig Islay Single Malt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...