Translate

lördag 19 januari 2019

Whiskyprovning på Waza Restaurang & Bryggeri (2019-01-18)Igår, fredagen den 18:e januari så hade vi en liten whiskyprovning på Waza med ett gäng intresserade och trevliga whiskyfantaster. Några timmar av doftande och smakande som man skulle kunna kalla en Skotsk provning med en touch av Frankrike.
Det Franska företaget tillika whiskybutik 
La Maison Du Whisky med dess ägare 
Geraldine Landier gjorde för några år sedan en resa till Skottland för att besöka ett antal destillerier och införskaffa ett antal intressanta fat som dom sen tog med sig hem till Paris, lagrade ett antal år för att sen buteljera i en serie av tio olika varianter whisky med en muskelstyrka på 40,1% och denna serie fick namnet The Ten.

Av dessa tio whisky så gick vi igår igenom sex av dom och vi började med 
00 North British 8yo Single Grain 
för att sen ta oss vidare till 
01 Auchentoshan 7yo Light Lowland,
04 Longmorn 9yo Medium Speyside 
och så stannade vi kvar i den regionen för en 
05 Benrinnes 7yo Medium Sherry Speyside 
för att därefter få i oss en lätt rök av 
06 Ardmore 8yo Medium Highland Peat 
och så till sist så tog vi oss ut till Islay för 
07 Bowmore 8yo Medium Islay Peat.

Det var en samling väldigt intressanta och bra whisky där den Sherryfatslagrade Benrinnes stack ut lite i fruktighet och honungssötma, Ardmore med sin lätta mjuka rökighet och smak av torrt gräs och honung och så Bowmore med en tydlig torvrök och apelsinsötma med citrustopping.
Grainwhiskyn North British tyckte jag personligen, trots den väldigt milda och snälla personligheten var riktigt bra och intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...