Translate

söndag 27 januari 2019

Whiskyprovning på Lilla Barkarby (2019-01-26)Igår, lördagen den 26:e när mörkret precis hade tagit över efter att ljuset dragit sig tillbaka så var vi ett litet gäng som möttes upp på 
Lilla Barkarby för att under några timmar gå igenom fem varianter av den klassiska skotska blended-whiskyn Highland Queen som efter att många år legat i dvala nu återigen finns ute på marknaden.


Vi inledde med standardblenden 
Highland Queen Blended Scotch som är en whisky som inte avger några större avtryck utan känns som en rätt ordinär blended i prisklassen runt 250 kronor men sen så tog vi ett rejält hopp till Highland Queen 8yo som skiljde sig väsentligt från den föregående i både doft och smak och som var riktigt trevlig.
Därefter tog vi tag i Highland Queen 12yo som faktiskt nog inte var bättre än 8-åringen utan mera kändes som ett litet kliv tillbaka.

Det blev sen dags för Highland Queen 1561 som jag personligen blev väldigt förtjust i och som påminde mycket om en Grain i både doft, smak och utseende.
Vi avslutade det hela med 
Highland Queen Sherry Cask Finish som var den som stack ut mest med dom där karakteristiska sherrylagrade detaljerna i färg, doft och smak.
Vacker i färgen, fruktigt söt och trevlig men kanske lite intetsägande.

Fem intressanta destillat där som sagt
Highland Queen 1561 var den som tilltalade mig mest och som jag sparat i den ytterst lilla minnesmappen längst bak i hjärnan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...