Translate

onsdag 30 januari 2019

Alkoholfri whisky, ingen whisky


Det amerikanska företaget ArKay som sysslar med alkoholfri dryck har ju släppt världens första alkoholfria whisky.
Nu har jag ju information från dom som smakat denna produkt att den för det första luktar avlopp för att sen ha en smak av billig Statesman, vilket ju är den sämsta smuggelwhiskyn (det är för övrigt inte ens whisky) man kan få tag i.

Nu har dock SWA (Scotch Whisky Associations) förbjudit denna dryck i Europa om inte företaget slutar att kalla den whisky.
En av reglerna vid tillverkning av just whisky är att den ska hålla en alkoholstyrka på minst 40% och eftersom det nu inte finns någon alkohol alls i denna produkt så går det ju inte att följa den regeln och då är det alltså ingen whisky.
Tack för det.


Jag har personligen ingenting emot alkoholfria drycker men att börja blanda in sånt i dryck som faktiskt ska innehålla alkohol känns bara jävligt fel.
Om man nu vill dricka någonting utan alkohol så drick läsk, mjölk, juice eller någonting annat som inte behöver alkohol för att smaka bra.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...