Translate

fredag 18 januari 2019

Amrut Peated Indian Cask Strength Single Malt Whisky



Denna Amrut Peated Indian Single Malt från det Indiska destilleriet Amrut är en riktig tuffing med en muskelstyrka på hela 62,8% och just den flaskan jag testade var nr 1704 av endast 3000 buteljeringar.

För att vara så stark så förvånades jag över hur lite sprit det var i doften,
det är en bra rund rök som letar sig in i näsborrarna med frukt och en något parfymig ton där bakom.
I smaken bjuder den först på en viss citruskänsla som snabbt går över till frukt och honung för att sen på slutet leverera en riktig sjysst rak höger med rökiga kryddor och här först så visar den verkligen upp sin välpumpade kropp.

Med några droppar vatten så skingrades röken betänkligt i doften och det var mera som om man satt vid en släckt brasa där lite av glöden fortfarande pyrde där under dom svartbrända träklamparna och röken sakta slingrade sig iväg omfamnad av den lätta brisen men där den fortfarande var ordentligt närvarande i smaken men mjukare och mildare, inte alls lika tuff och rå. 
Det här är en whisky att njuta av när det är lite åt det ruggiga hållet vädermässigt, den kan nog få en del snö och is att smälta runt en och jag kan rekommendera den som den är utomhus men gärna med några droppar aqua inomhus.
I skrivandets stund så kan man få en flaska av denna asiatiska rök på Bolaget för 898 svenska kronor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...