Translate

måndag 31 januari 2022

Ardnamurchan AD/01.21:01 Single Malt Whisky

 


Nästan så långt västerut på det Skotska fastlandet man kan komma så ligger ett av landets nyaste destillerier Ardnamurchan. Dom öppnade så sent som 2014 men trots att whiskyn som dom nu presenterar är väldigt ung så känns den väldigt mogen.
Jag har nu i glaset deras andra släpp, Ardnamurchan AD/01.21:01 Single Malt som har destillerats på 50% rökt och 50% orökt malt och fått mogna i ex Bourbon och ex Sherryfat för att sen buteljerats med en styrka på 46,8%.


Man känner direkt på doften att det här är en ungdom men ingen spretig variant som inte riktigt hittar sin plats. Den här vet vem den är och skäms minsann inte. Grönt äpple, gräs och så lite honungs sötma och lime, ljust bröd och en något rökig ton som ligger där bakom.

Smaken inleds med söt honung för att sen bjuda på en kryddig snyting med en bitter rökig känsla som avslutas med fräsch nästan lite omogen persika.

Riktigt spännande whisky som man nu kan hitta på Bolaget för 679 skr på artikelnr: 51855.

En rolig grej med whiskyn från detta destilleri är att på varje flaska så finns det en QR-kod där man får all information om tillverkningsprocessen från A-Ö.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...