Translate

onsdag 8 september 2021

Whiskyglas nr 8: Den nya tidens design, Norlan

 

Nu har jag tagit upp 7 olika varianter av whiskyglas och bland dessa så finns det ju där även en massa olika design så glas finns det ju att välja i hundratal.

Tänkte ändå ta upp ett glas till, ett nyskapande glas som det pratats en hel del om dom senaste åren: Norlan.

Det här är ett Tumblerglas på utsidan och ett räfflat tulpanformat glas på insidan. Räfflorna ska hålla dom obehagliga spritångorna i schack och endast släppa ifrån sig godsakerna. Detta innebär att ett Norlan-glas passar alldeles utmärkt för en whisky med cask-styrka då man inte ska behöva vattna ner den på samma sätt. Glaset är också utformat för att man ska kunna dricka sin whisky utan att behöva luta huvudet så pass långt bakåt att man riskerar nackspärr, vilket ju låter bra för en stel gubbe.

Whiskylegendaren Jim McEwan som under sina år i branschen bland annat jobbat med Bowmore och Bruichladdich har varit behjälplig vid utförandet av detta glas. Det är lite dyrare än dom tidigare glasen jag tagit upp, runt en 500-hundring får man punga ut med för ett glas. Den finns också i svart vilket ju är riktigt coolt om man vill blindprova en whisky.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...