Translate

söndag 18 juli 2021

Inchmurrin 1997 Scott's Selection 15yo Natural Cask Strength Single Malt Whisky

 


På gränsen mellan regionerna Highland och Lowland så ligger sjön Loch Lomond. Precis söder om den sjön så ligger orten Alexandria där destilleriet med samma namn som sjön är beläget. I den södra delen av sjön så finns det en ö med namn Inchmurrin som är namne med en whisky från just Loch Lomond Distillery.

Den whisky jag nu har i glaset är Inchmurrin 1997 Scott's Selection 15yo Natural Strength Single Malt som är nr 10 ur Semesterlådan från Värmdö Whisky.

Dom oberoende buteljerarna Forbes Ross Co Ltd och Robert Scott & Co ligger bakom denna whisky som har en muskelstyrka på hela 55,3%.

Den har en tuff skarp inledning i doften, det är nästan så att man ryggar tillbaka lite. Lite oljig och rätt spritig i karaktären, doftkörtlarna får verkligen jobba för att hitta några godsaker men det går att finna lite överjäst frukt, sötma och kåda.

Mycket söt i smaken. Ljus sirap, äpple i sockerlag, torrt gräs och liten rökighet med en riktigt stark avslutning av svartpeppar.

Doften blev lite tråkigare med vatten. Man känner sig nästan som en pensel nedstucken i en burk med penseltvätt.
Smaken däremot utvecklades åt andra hållet med skal från gröna frukter, sommarkänsla, lite oljig men mild och mjuk.

Mer spännande än välsmakande.
82p.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...