Translate

söndag 29 mars 2020

Lördagswhisky den 28 mars 2020Hade besök igår kväll av min vän Martin Dahl och då medans TV:n som vanligt förmedlade nyheter om Coronaviruset så passade vi på att gå igenom några olika destillat från vitt skilda regioner i världen.

Vi började svenskt med High Coast Älv Single Malt som är en enastående bra whisky. Ung och fräsch med vår i både doft och smak. Vi fortsatte med Glenfiddich 18yo Speyside Single Malt som är lika elegant och vacker som en gammal salongsbåt i trä, ytbehandlad teak och skinande mässing i flaska. Den finländska Teerenpeli Portti Single Malt blev nästa whisky där finsk råhet samsas med mustig fruktighet och så avslutningsvis så tog jag fram en Woodford Reserve Kentucky Straight Rye som jag personligen tycker är en av topparna i rågvärlden just nu.

Innan vi avslutade kvällen så gick vi dock tillbaka till Höga Kusten och deras Ångermannaälvs-hyllning som är en av dom absolut bästa man kan få idag av svensk malt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...