Black Velvet är en av dom mest kända whisky från
Kanada och när den kom ut på marknaden 1951 så gick den under namnet Black
Label men har nu under ett antal år hetat Black Velvet. Deras 3-åring har under
en längre tid stått på Bolagets hyllor och det är en whisky som jag personligen
inte är speciellt förtjust i men den som jag hittade i ett mörkt hörn i mitt
dryckesrum häromdagen var Black Velvet Reserve 8yo Canadian Blend som är
lite ovanligare och som jag blev lite nyfiken på.
Blandningen i denna whisky är av grain och
majswhisky och dessa har då legat på, till största delen ex Bourbonfat. Det
lite unika med denna whisky är att den är gjord enligt ”Mixed at Birth” metoden
vilket innebär att man blandar ihop sprit från ett par olika destillerier innan
man fyller faten för att inleda själva lagringen.
Doften av denna är väl inte så att man direkt
längtar att ta en smutt, den är lite parfymigt spritig med några mindre toner
av vanilj där bakom, apelsinskal och ek.
Apelsinskalsbeskan är påtaglig i början av smakerna,
lätt fruktig med lite ljus choklad och dammsugare (jag menar då kaffebrödet som
också går under namnet Punchrulle och inte den där maskinen som står i
städskrubben).
Den smakar ju bra mycket bättre än vad doften lovar
men den är ändå rätt blek tycker jag, den lyfter aldrig riktigt i någon del och
jag ställer tillbaka den på sin plats där i hörnet så får vi se när jag ger den
en chans igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar