Translate

torsdag 28 november 2019

Whiskyprovning hos SPF i Vaxholm, den 27 november 2019


Det blev att packa ihop ett antal flaskor och tillbehör denna dag och bege sig upp till SPF:s föreningslokal i Vaxholm där 17 stycken nyfikna och intresserade rasade in vid 16-tiden för en whiskyprovning.



Eftersom detta var ett förstagångsmöte så var temat en whiskyintroduktion där vi gick igenom dom fem vanligaste varianterna av whisky som då var Single Malt, Grain, Bourbon, Blended och en rökig Islay, vi pratade lite historia, lite om lagar och regler, tillverkningsprocedurer, grödor, lagring och allmänt om whisky och givetvis om dom drycker vi för dagen hade i glasen.


Vi inledde med Bushmills 10yo Irish Single Malt från världens äldsta destilleri och fortsatte med The Grainman Caledonian 30yo Single Grain från företaget Meadowside Blending Co för att därefter ta en tur över till USA och det lilla familjeägda destilleriet Maker's Mark och deras nyskapande Maker's Mark 46 Kentucky Bourbon.

Åter till Europa och Johnnie Walker Blender's Batch 12yo Sherry Cask Finish från ett av dom mest klassiska blendedföretagen och sen så avslutade vi allting med den hemliga Smokehead Extra Rare Islay Single Malt vars ursprung ännu är höljt i dunkel.

En mycket trevlig och rolig eftermiddag med många engagerade människor, mycket frågor och vad jag kunde se, nöjda smaklökar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...