Translate

måndag 11 november 2019

Whiskeyprovning på Eklunds Bakficka i Motala - Lördagen den 9 november 2019



Den här grådaskigt fuktiga lördagseftermiddagen så var vi ett gäng som samlades vid 16-tiden på Eklunds Bakficka i Motala för att psykiskt och fysiskt gå igenom fem varianter Bourbon Whiskey.

Vi började tillställningen med stridsropet Rebel Yell Kentucky Straight och fortsatte med hyllningen till en gammal tillsyningsman John E. Fitzgerald Larceny 6yo Kentucky Straight för att sen ta itu med den i vinflaskor tappade Corner Creek 8yo Kentucky Straight.

Vi lämnade staten Kentucky och begav oss till Iowa där vi lät smaklökarna testa Cedar Ridge Iowa Bourbon för att sen ånyo återvända söderut och avsluta allt med den nyskapande Maker's Mark 46 French Oak Stave Finished Kentucky Bourbon.






Eftermiddagen blev till kväll innan vi hade diskuterat om och kring och smakat färdigt på dessa Amerikanare och vi hade med hjälp av dessa också fått upp temperaturen i själen betänkligt och efter att jag frågat runt lite så verkade det som om Corner Creek och framförallt Maker's Mark var dom två som satt djupast spår bland smaklökarna och jag tror att dom flesta vände hemåt med lite nya kunskaper om whisk(e)y och framförallt Bourbon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...