Translate

fredag 1 november 2019

Bruichladdich Sherry Classic Fernando de Castilla Cask Islay Single Malt Whisky



Destilleriet Bruichladdich kanske gör den lättast rökiga whiskyn på Islay i alla fall om man pratar om den whisky dom släpper ut under eget namn för deras sidoprojekt med Port Charlotte och Octomore hör ju till dom absolut rökigaste varianterna av whisky på vår planet.

Den här whiskyn från Bruichladdich Distillery som jag denna gråtunga oktoberdag hade i glaset är av NAS-variant, den är lagrad på ex Bourbonfat för att sen ha fått en slutlagring på spanska ex Sherryfat från Bodega Fernando de Castilla.

Flaskan och burken ser ju verkligen inte ut som någonting som skulle innehålla whisky utan mera någon godislikör och faktum är att det här är godis i alla små detaljer. Doften har en lätt rökighet, den är djup och kraftfull av övermogen frukt och mörk choklad och smakerna bjuder på Sherry, choklad, mörk sirap och vanilj och den där trevliga rökigheten hänger med där i bakgrunden under hela vägen.

Riktigt jädrans najs whisky med en styrka på 46% och med ett pris som är lite osäkert eftersom den inte tillverkas längre.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...