Translate

torsdag 31 oktober 2019

Glendronach, Kilchoman och jazzig Lagavulin


Dr. Rachel Barrie som är Master Blender på Glendronach presenterar nu deras årliga whisky med fatstyrka The Glendronach Batch 8 Cask Strength Single Highland Malt som har lagrats minst 10 år på ex Oloroso och ex Pedro Ximenézfat. Den är inte kylfiltrerad och inte färgad och har den imponerande muskelstyrkan av 61%. Priset på denna ligger på ca 775 skr.


När jag nu är inne på årligen återkommande släpp så kommer det lilla Islaydestilleriet Kilchoman också nu med sin Kilchoman 100% Islay 2019 Edition Single Malt som är ihopblandad från 43 ex Bourbonfat och där kornet är från den egna skörden och whiskyn buteljerad på destilleriet. Whiskyn är inte färgad och inte kylfiltrerad, har en styrka på 50% och kommer i butik att kosta ca 900 skr. Anthony Wills som är Master Blender på Kilchoman säger att whiskyn har en rökighet av endast 20ppm så att man ska få en bra balans mellan det fruktiga och rökiga.


Jag tänker fortsätta på temat årligen för i år så firade Jazzfestivalen på Islay 21 år och till det evenemanget så kom Lagavulin ut med Lagavulin Islay Jazz 2019 Edition 21yo Islay Single Malt som lagrats på ex Amerikansk ek och hogsheadsfat och har en styrka på 50%. Det finns endast 2004 flaskor och dom går bara att få tag på i destilleriets egen butik så då blir det ju till att ta sig dit om man vill ha denna jazzwhisky som kostar ca 4920 skr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...