Translate

söndag 6 oktober 2019

Whiskyprovning hos SPF Vällingby, lördagen den 5 oktober 2019



Denna eftermiddag så samlades vi i SPF:s lokal i Vällingby för att tillsammans avhandla temat Blended Whisky. Vi hade tre klassiska whisky, en relativt ny och en som precis kommit ut på marknaden. 

I tur och ordning så gick vi igenom Teacher's Highland Cream Blended som ju är en whisky som nu har hängt med sen den senare delen av 1800-talet. Vi fortsatte med märket som är skottarnas egen favorit The Famous Grouse 12yo Gold Reserve som är ett klassiskt märke även om just denna variant är av något nyare slag. Världens första trippel malt, Monkey Shoulder Blended Malt som endast innehåller malt whisky från Glenfiddich, Balvenie och Kininvie i sin blandning och sen så fortsatte vi på ämnet blended malt och även klassiska märken med Johnnie Walker Green Label 15yo Blended Malt för att sen avsluta allting med den rökiga For Peat's Sake Blended Whisky som ju är företaget Angus Dundee Distillers hyllning till den överambitiösa destilleriarbetaren Mr Peat.

Efter heta diskussioner så tyckte jag väl att dom flesta lutade åt Monkey Shoulder som den klart lysande med Famous 12-åriga variant som god tvåa men ingen av dom fem whisky som fanns i glasen gjorde någon besviken.








1 kommentar:

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...