Translate

torsdag 24 oktober 2019

Loch Lomond Single Grain WhiskyLoch Lomond är ju ett destilleri som många andra destillerier förr tittade lite snett åt, ett tittande som dom senaste åren mer eller mindre upphört därför att den whisky dom nu släpper ifrån sig helt enkelt är för bra för att ifrågasättas. Anledningen till att dom fått lite kritik är ju sättet dom framställer sin whisky på, dom håller sig till reglerna men har ändå gjort saker lite annorlunda och utanför ramarna och det vet ju alla att sticka ut är ju inte alltid populärt.

Den här Loch Lomond Single Grain skulle i vilket annat land som helst räknas som en Single Malt eftersom den faktiskt är destillerad enbart på korn men den är framställd i en Coffey-Still Panna och enligt skotsk lag så ska en Single Malt Whisky vara destillerad i en Pot-Still Panna, det ska ju aldrig vara enkelt att vara whiskymakare.

Vad man än kallar denna whisky, Single Grain eller Malt så är den riktigt najs, den bär på dofter av frukten carambola, äpple och ljus honung med en liten syrlig topp. Smaken är somrigt fruktig och söt, ljust bröd och torrt gräs på slutet.

Med lite vatten så drog sig dom tuffare, lite spretiga smakerna tillbaka lite och den blev len och mjuk med toner av smörkola och honung.
Den har en styrka på 46% och kostar på Bolaget just nu 429 skr.

Redan på 60-talet så visste ju Kapten Haddock att det här destilleriet var att räkna med och han fick ju rätt till slut den käre gamle sjöbusen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...