Translate

tisdag 22 oktober 2019

Hyde No 5, 6yo The Áras Cask Single Grain Irish WhiskeyEtt långt namn med lite sjyssta gamla årtal på etiketten, det borde ju locka folk till att köpa och jag undrar om det inte är just så som Hibernia Distiller's tänkt när dom släppt den femte varianten i deras serie Hyde för inte har årtalet 1860 med producenten att göra och Áras Cask har definitivt inga kopplingar med fatet.

Namnet Hyde har whiskyföretaget Hibernia Distiller's (dom är inte något destilleri) tagit från Irlands första president Douglas Hyde och 1860 är hans födelseår och sen så har dom fått idén till Áras Cask från den Irländska presidentens residens Áras an Uachtaráin och så är det med detta.

Den här grainwhiskeyn hade nog faktiskt överlevt ändå utan alla dessa mellan namn för den är rätt trevlig även om det inte är någon som sticker ut nämnvärt. Den är lagrad 6 år på ex Sherry och ex Bourbonfat för att sen i 8 månader fått gosa i ex Burgundi vinfat. Den är inte kylfiltrerad och inte färgsatt och har en muskelstyrka på 46%.

I doften känner man äppelskal, mosade bär, lite parfym och en viss topp av lime. Den känns lite vattnig i början när den kommer in bakom läpparna men sen så märker man en beska av grape, torkade frukter och en lång eftersmak med äppelskal, peppar och lime.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...