Translate

tisdag 1 oktober 2019

Johnnie Walker Green Label 15yo Blended Malt WhiskyJa då har jag alltså Johnnie Walker Green Label 15yo Blended Malt i glaset och upphälld från företagets karakteristiska kantiga flaska som designades redan på 1800-talet, inte för att vara snygg eller annorlunda på något sätt utan helt enkelt för att det var lättare att packa flaskorna i lådor och att få plats med dom på hyllorna. Nytta före skönhet alltså även om ju flaskan sticker ut på ett najs sätt och ju verkligen visar vart whiskyn kommer ifrån.

Jag vet att grundwhiskyn i den här blandade malten kommer från Talisker, Linkwood, Cragganmore & Caol Ila men jag är också ganska säker på att destilleriet Cardhu bidragit med några droppar, Johnnie Walker brukar nämligen aldrig släppa ifrån sig en whisky utan att Cardhu får vara med i smaksättningen. All whisky i blandningen är minst 15 år gammal och även om det inte finns någon information vilka fat som använts så kan vi nog iskallt räkna med att det rör sig om en mix av ex Bourbon och ex Sherryfat.

Den är fylligt nötig i doften och har en sötma av bakverk med en lätt syrlighet mot slutet.

Fylligheten är inte riktigt kvar i smaken som inleds lite pepprigt och torrt, lätt rökighet och med en bitter avslutning. Den är lite som flaskan, kantig och stel men med några droppar vatten så mjuknar den upp lite. Frukten gör entré och tar över, rökigheten framträder mer men på ett mjukare sätt och ljust bröd med en citrontopp ligger kvar mot slutet.

Trevlig whisky men som jag väntade mig lite mer av efter den intressanta doften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...