Translate

torsdag 26 september 2019

Ny gammal skotte till Sverige


Destilleriet GlenAllachie som sedan dom startade 1967 levt ett ganska undanskymt och anonymt liv i Speyside-regionen och mest levererat sin malt till blended-industrin kommer nu för första gången med några utvalda årgångsmalter till Sverige och det tack vare grabbarna på Göteborgsföretaget Selected Malts som beslutat sig för att införskaffa lite intressanta grejer som vi whiskyälskare här hemma då ska kunna få njuta av.

Nedanstående buteljeringar finns redan nu att införskaffa på Bolaget:

GlenAllachie 8yo Koval Rye Quarter Cask Wood Finish Speyside Single Malt har först legat och gosat i ex Bourbonfat för att sedan få en slutlagring på fat från det Amerikanska destilleriet Koval som dom haft sin Ryewhiskey i. Styrkan på denna ligger på 48% och priset just nu är 795 kronor.


GlenAllachie 10yo Cask Strength Speyside Single Malt har delat sin tid mellan Oloroso och Pedro Ximénez Sherryfat, har den tuffa styrkan av 58,2% och kostar 878 riksdaler.



GlenAllachie 12yo From The Valley of The Rocks Speyside Single Malt har liksom 10-åringen lagrats på Oloroso och Pedro Ximénez Sherryfat och har en styrka på 46% och ett pris på 665 kronor och om någon undrar över namnet på denna whisky så betyder GlenAllachie på Gaelliska just "Den Klippiga Dalen".


GlenAllachie 12yo Pedro Ximénez Sherry Wood Finish Speyside Single Malt. Den här 12-åringen har först legat på ex Bourbonfat för att sedan få en slutlagring på ex Pedro Ximénez Sherryfat. Den har en muskelstyrka på 48% och kostar nu 879:-.


Det finns nu även en mycket intressant Blended från GlenAllachie som går under namnet MacNair's Lum Reek 12yo Peated Blended Malt och som då först innehåller en viss % whisky från GlenAllachie och sen rökig malt från Speyside och maltwhisky från utvalda Speyside-destillerier. Whiskyn i denna har legat och mognat i 12 år på så skilda fat som ex Bourbon och ex Oloroso Sherryfat, nya oanvända fat och fat som innehållit rödvin.

Styrkan ligger på 46% och priset på 778 Svenska kronor.


Enligt information från Selected Malts så kommer dom inom kort även att hämta hem en en 15, 18 och en 21-åring från GlenAllachie.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...