Translate

torsdag 10 oktober 2019

Colorado Straight Bourbon WhiskeyPå 1.500 meters höjd i den lilla staden Palisade i staten Colorado så ligger Peach Street Distillers som producerar vodka, gin, brandy, grappa och så whiskey. Deras Colorado Straight Bourbon Whiskey är den dryck jag hade i glaset denna dag och det är den första Bourbon whiskeyn från den staten.
 Whiskeyn är 2-5 år i ålder, den innehåller 60% majs, 20% råg och 20% korn. Den har en muskelstyrka på 46% och är enligt producenten framtagen på Colorados berömda söta majs, Klippiga Bergens fantastiska vatten och så en stor dos gamla hederliga tokigheter.

Det här är verkligen en Bourbon som sticker ut i både doft och smak och man undrar ju om det har att göra med dom där tokigheterna som whiskeymakarna på destilleriet pratat om. I doften som verkligen är ört och kryddrik hittar man även honung och lime och smaken som är långt ifrån en ordinär Bourbon bär på söta majsstoner, örter och fuktigt trä, mörkt bröd, farinsocker och så en syrlig topp innan en lång avslutning tar vid som är lite torr först och sen krämig med chili, söt frukt och ek.

En fascinerande intressant och spännande höghöjds Bourbon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...