Translate

onsdag 25 september 2019

Buffalo Trace släpper exklusiv samling


Destilleriet Buffalo Trace släpper nu sin årliga intressanta samling av antika whiskey's som går under namnet Buffalo Trace 2019 Antique Collection som innehåller 5 verkligt intressanta destillat.

Först ut är William Larue Weller Kentucky Straight Wheated Bourbon där destilleriet menar att man får en dusch av kaffe och vanilj i smakerna och som har en imponerande styrka på 64% som följs av Thomas H. Handy Sazerac Straight Rye med en muskelstyrka på 62% och som bär på smöriga toner och vanilj. George T. Stagg Kentucky Straight Bourbon har en styrka på 58% och ska ha toner av rostad ek, kaffe och vanilj och så en avslutning med körsbär och peppar.

Dom två sista är åldringarna i sällskapet och även godiset om man ser till destilleriets smaknoteringar. Eagle Rare 17yo Kentucky Straight Bourbon på 50,5% i styrka och som ska ha smaker av kokos, karamell och ektoner och så Sazerac 18yo Kentucky Straight Rye med en muskelstyrka på 45% och smaker av mynta, vanilj och sirap.

Den här samlingen släpps nu i dagarna och varje flaska kommer att kosta runt 960 svenska riksdaler.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...