Translate

söndag 25 augusti 2019

Whiskeyprovning på Lilla Barkarby (2019-08-24)



Vid 17-tiden denna lördag så var vi 14 personer som möttes upp på Lilla Barkarby för en whiskeyprovning där den Amerikanska varianten Bourbon var kvällens tema. Vi gick igenom lite historia om just denna whiskey och så pratade vi lite om dom speciella fat som används till den.

I tur och ordning så testade vi Cedar Ridge Iowa Bourbon för att sen gå till Rebel Yell Straight Bourbon och Corner Creek 8yo Kentucky Straight Bourbon för att sen sätta tänderna i John E. Fitzgerald Larceny 6yo Kentucky Straight Bourbon och avsluta med höghöjdswhiskeyn Colorado Straight Bourbon.

Som en liten bonus så hällde vi sen upp en Jim Beam Honey som ju enligt gällande regler inte får säljas som Bourbon eller ens Whiskey faktiskt. Denna går under benämningen Whiskeylikör och inget annat. Den innehåller dock en 4-årig Jim Beam och sen äkta honung som smaksättare på det.




Det verkade som om alla var nöjda efter ett par timmars genomgång av dessa whiskey och några var faktiskt riktigt överraskade över den här samlingen som innehöll en del ovanliga dofter och smaker. Det är svårt att sätta fingret på vilken som var populärast, det var väldigt olika på den fronten men alla var nog eniga i att Colorado Straight Bourbon Whiskey var den som stack ut mest och som man nog utan facit aldrig skulle kunna tro vara just en Bourbon.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...