Translate

torsdag 30 maj 2019

Light-Whisky


Allt som man stoppar i sig ska ju vara light i dessa dagar och det var ju bara en tidsfråga innan någon skulle komma fram med en Light-Whisky.
Nu presenterar företaget Whyte & Mackay sin whisky Whyte & Mackay Light som är destillerad på Korn och en blandning av diverse andra grödor (Det rör sig alltså om en Grainwhisky) lagrad på ex Sherry och ex Bourbonfat och med en alkoholhalt på 21,5%.

Nu är ju saken den att det finns tre regler som man måste följa för att drycken man producerar ska få kallas whisky:
Först av allt så måste drickat lagras på fat av ek och sen så måste lagringstiden vara minst tre år och så långt så funkar ju allt som det ska men sen blir det problem för den tredje regeln säger nämligen att destillatet måste ha en alkoholhalt på minst 40% och det är ju dubbelt upp mot den här nya lightdrickan.

Whyte & Mackay får alltså inte kalla denna produkt whisky utan namnger den istället som Spirit Drink.
Spritdrycken beskrivs som rik, jämn och mild med en liten rökig ton och som passar alldeles utmärkt som den är eller med is.

Whyte & Mackay säger att det här är nödvändigt med tanke på att det blir fler och fler konsumenter som vill ha lägre alkoholhalt i sina drycker eller ingen alls.

Personligen så tycker jag väl att om man nu vill dricka whisky så dricker man whisky som är producerad för att vara och heta whisky och om man man nu vill ha denna svagare variant så hoppas jag att man inte tror att man dricker en svagare whisky utan helt enkelt lättsprit.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...