Translate

tisdag 9 oktober 2018

Hellyers Road Pinot Noir Finish Tasmania Single Malt Whisky

Det mesta som kommer från Skottland när det handlar om whisky har en hög kvalité i både doft och smak oavsett om det är en blended, malt eller en grain.
Man vet oftast ungefär hur det kommer att smaka och det gör ju ingenting så länge det är riktigt gott men om det nu är så att man vill välja bort det där säkra goda mot någonting osäkert spännande istället, ja då ska man helt enkelt vända på sig och blicka ut i världen för det mest spännande händer utanför dom brittiska öarna och Hellyers Road Distillery på ön Tasmanien är just ett sånt där spännande destilleri.

Whiskyn Hellyers Road Pinot Noir Tasmania Single Malt har mognat okänt antal år på ex Bourbonfat för att sen ha gosat 6 månader i Franska Pinot Noirfat och har en muskelstyrka på 46,2%.

Producenterna menar på att whiskyn framkallar och tydliggör hela den Tasmanska regnskogen för konsumenten.
Må det vara hur det vill med detta, personligen har jag inte varit på plats så är det så att jag fick i mig lite av deras regnskog i själen efter att ha testat denna så är väl det najs då.

Den är lite svår i doften men jag kände lite citrus och en viss sötma, något skarp och spretig.
Kryddig och örtrik smak med viss citruston, smörkola och en trevlig känsla av torrt gräs för att sen i eftersmaken få lite pepprig cigarr över sig.

Mycket trevlig och framförallt spännande whisky från andra sidan jordklotet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...