Translate

tisdag 31 juli 2018

Bushmills Black Bush Blended Irish Whiskey
Bushmills Distillery beläget på Nordirland började göra whiskey 1608 och är väl vad man vet världens äldsta whiskydestilleri.

Den här Bushmills Black Bush innehåller enligt företaget "nästan" bara en blandning av olika maltwhiskey's som lagrats mellan 8-11 år.
När man använder ordet "nästan" så hoppas dom väl att vi som köpare ska inbilla oss att detta så gott som är en blended malt men det är det ju bevisligen inte och procentfördelningen ska enligt uppgift vara malt 80 / grain 20.
Maltwhiskeyn har lagrats först på Bourbon och därefter Sherryfat och Grainwhiskeyn har trippeldestillerats vilket ju gör den extra mjuk.

Ännu så är det tyvärr så att många whiskyproducenter tror att vi konsumenter har smak och doftsensorerna placerade i hjärnan och inte tycker att den fysiska doft och smakupplevelsen är det viktiga och inte om det är en Blend, Grain eller Maltwhiskey.

Hur som helst så behöver dom ansvariga på just Bushmills inte krångla till saker och ting för det här är en riktigt god whiskey.

I doften så får man i sig päron, sommarblomster, citrus och en härlig sötma av godis.
Mild och mjuk i smaken men ändå fylligt komplex, bra sötma och fruktighet och så en liten torrhet på slutet.

En mycket trevlig Nordirländare med en muskelstyrka på 40%.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linköping WhiskyExpo 2023

  Efter tre års väntan så var det då äntligen dags igen för Linköping WhiskyExpo i Konsert och Kongresshallarna några minuters promenad från...